לקוחות פרטיים יכולים כיום לבצע יבוא רכבי יוקרה ולחסוך עשרות אלפי שקלים. יבוא כזה מתאים למי שרוצה לשפר את רמת החיים מבלי לשאת בהוצאות גבוהות. בנוסף, האופציה של יבוא אידיאלית עבור מי שאינו מסתפק בהיצע רכבי היוקרה המיובאים באופן רשמי לארץ.
מבחינת מכס, קיימים שני סוגים של מיסים המוטלים על יבוא אישי של רכב. הסוג הראשון הוא מיסוי של 102% על יבוא של רכב ממדינות כמו ארצות הברית, קנדה, מקסיקו ומדינות אירופה. למדינות אלו יש הסכמי סחר קבועים עם ישראל ולכן המיסוי הוא יחסית נמוך. סוג שני כולל מיסוי של 106% והוא תקף למדינות שלא מחזיקות בהסכם דומה.
יבוא אישי של רכב ממדינה שבה לא יוצר הרכב דורש גם הוא תשלום מיסוי בגובה דומה. על כל פנים, מס של 106% מוטל על רכבים המיובאים משורה ארוכה של מדינות ולכן חשוב להתייעץ מראש עם נציגי חברת שילוח בינלאומי.
כיצד נקבעות מדרגות מס?
המיסים על יבוא אישי לא נגבים באופן אוטומטי והם תלויים במדרגות מס הקבועות על פי חוק. ראשית, יבוא של רכב היברידי מבטיח הנחה במס. למרות שרוב רכבי היוקרה אינם עונים על ההגדרות של רכב היברידי כפי שנקבעו על ידי משרד התחבורה וגורמים רשמיים אחרים, סביר להניח כי בעתיד יגדל ההיצע של רכבים אלו. רכב זה ידידותי לסביבה ולכן האינטרס של המדינה הוא לייבא אותו בדרכים שונות. המס על יבוא רכבי יוקרה היברידיים הוא 60% בלבד, או אפילו 50% במידה והוא מתבצע מאותה מדינה שמייצרת אותו.
מדרגת מס והטבה נוספת ניתנת על יבוא רכב בהנעה רגילה ועל פי רמות זיהום של 1-15. במידה ובוחרים לייבא רכב יוקרה משומש, יש לזכור כי רשות המיסים קובעת דרגות הנחה פרטניות אולם חשוב לא פחות לברר מול סוכניות הרכב בחו”ל פרטים טכניים על קילומטראז’, מספר בעלים קודם וכדומה. מעבר לכך, הנחה נוספת של רשות המיסים ניתנת על יבוא רכב יוקרה הכולל אביזרי בטיחות מיוחדים. אתר רשות המיסים מעמיד לרשות הלקוחות מידע מלא הרלוונטי לקראת יבוא רכבי יוקרה ורצוי להשתמש בו. מצד שני, מידע זה אינו חושף את הלקוח לשיקולים נוספים שעלולים להתעורר במהלך היבוא. הגורם הרלוונטי היחיד עבור קבלת ייעוץ לקראת יבוא רכבי יוקרה הוא חברה המתעסקת בשילוח בינלאומי ומכירה היטב את התחום.
שלבי הטיפול ביבוא אישי עם חברת ס.א.מ
יבוא רכבי יוקרה כולל עבודה בירוקרטית רבה מול גופים שונים במדינה. בשלב הראשון אמור הלקוח לאתר את הרכב שהוא רוצה לקנות בחו”ל, לבצע את הבדיקות הנדרשות ולהפעיל קשרים לצורך וידוא אמינות המוכר. בשלב השני נדרשת הוצאת רישיון ממשרד התחבורה. הרישיון חייב להיות בידי הבעלים לפחות חודשיים טרם היבוא בפועל. את הטפסים עבור הוצאת הרישיון אפשר להוריד דרך אתר האינטרנט של משרד התחבורה, כאשר המטרה היא להציג הוכחה בחיפוש מוסך לשירותי תיקון.
מידע נוסף על ההליך הנדרש באתר משרד התחבורה
השלב השלישי הוא הבאת הרכב ארצה, לרבות העברתו הפיזית לנמל, העמסתו במכולה והפלגתו לארץ. אנחנו בחברת ס.א.מ נשמח לעזור לכם לבצע את היבוא על הצד הטוב ביותר ובמינימום הוצאות.