יבואן המקפיד על סימון מוצרים לאחר תהליך שילוח בינלאומי נהנה מיתרונות רבים כגון: תהליך יבוא קל ופשוט, היעדר עיכובים בעת כניסת המוצרים לארץ וכמובן אישור ופיקוח של מכון התקנים הישראלי. השיווק של מוצרים עם תו תקן מהווה ערך מוסף ובמרבית המקרים ניתן להוזיל עלויות באמצעות ריכוז בדיקות לאחר ייבוא מוצרים בכמויות גדולות.
השלבים הראשונים בתהליך
תהליך הוצאת תו תקן תלוי בשני גורמים עיקריים – היצרן בחו”ל ומכון התקנים. מבחינת היצרן בחו”ל, השלב הראשון של הוצאת תו תקן הוא הגשת בקשה לקבלת היתר לסמן בתו תקן. יש למלא את הטפסים הנדרשים על ידי מכון התקנים הישראלי, ליצור קשר עם נציגי המכון למלא שאלון רשמי לצורך הכרת המפעל ודגמי המוצרים המיוצרים. במקביל, מכון התקנים קובע מי המעבדה המטפלת בבקשה ועורך מבדק תהליך. עוד עוסק בשלב הזה מכון התקנים בקביעת מבדק מערכת איכות ובהגשת הצעת מחיר.
השלב השני של התהליך הוא אישור ההצעה. לאחר שהצעת המחיר מגיעה אל מפעל היצרן בחו”ל, עליו לאשר אותה על ידי מכתב או פקס ולשלם את החשבון בהתאם לתנאים הרשומים. רק לאחר התשלום ניתן להתחיל בהכנת קובץ נהלים באנגלית ולשלוח אותו לאגף איכות והסמכה לצורך בדיקה. בדיקת קובץ הנהלים היא הכרחית מבחינת מכון התקנים כאן בארץ לפני ביצוע המבדק הראשוני במפעל. לאחר השלב הזה נחלק התהליך לשניים: תקין או טעון שיפור.
קובץ נהלים תקין: כל הדרך לאישור מכון התקנים
במידה וקובץ הנהלים נמצא תקין על ידי מכון התקנים, ניתן להמשיך אל עריכת מבדק משותף של איכות ותהליך. אורך המבדק עומד על 2-3 ימים, לפי גודל המפעל בחו”ל. עם תום המבדק נשלח למפעל דו”ח ממצאים בשפה האנגלית. במידה והוא נמצא מתאים, מגיע השלב המהותי של ביצוע בדיקות למוצרים.
המוצרים נבדקים בהתאם לתקנים הישראליים הרלוונטיים לכל תחום. במידה והמוצרים נבדקו כבר במסגרת בדיקות ייבוא ועמדו בהן, אין צורך לבצע בדיקה חוזרת. אם גם השלב הזה נמצא מתאים מגיעים השלבים האחרונים של אישור המפעל והוצאת הסכם פיקוח, הנפקת היתר לסימון בתו תקן ובדיקות ומבדקי פיקוח תקופתיים פעם בשנה.
קובץ נהלים טעון שיפור: תיקון וביצוע פעולות מתקנות
במידה וקובץ המנהלים המוגש אל מכון התקנים בתום השלבים הראשונים אינו תקין ונמצא “טעון שיפור”, יש להעבירו אל מפעל היצרן בחו”ל לצורך ביצוע תיקונים והתאמות. השלבים הבאים בסיטואציה כזו כוללים מלבד ביצוע פעולות מתקנות ודיווח למכון התקנים הישראלי גם ביצוע תיקונים בתכן המוצר ובקו הייצור, אישור וחתימה על ההסכם וכמובן תשלום על הנפקת היתר לסימון בתו תקן.
לסיכום, המורכבות של תהליך הוצאת תו תקן על ידי מכון התקנים הישראלי היא חלק בלתי נפרד משמירה על רמת המוצרים המיובאים לישראל. אנחנו בחברת ס.א.מ נשמח לעמוד לרשותכם לכל אורך התהליך. אנו מתמחים בהובלות ושילוח בין לאומי ומאחורינו מעל 30 שנות ניסיון. איתנו תוכלו לבצע שילוח של מוצרים עם או בלי תו תקן, לקבל עצות מאנשי מקצוע ולהבטיח שילוח מהיר ויעיל. אנו מתחייבים לליווי אישי וצמוד ולהתאמת פתרון לכל דרישה תוך ריכוז של כל השירותים במקום אחד.